torsdag 29 november 2012

Vad ska vi ha våran hund till?

Nu började jag störa mig på vissa människor som tror sig veta allt. Skrev ett forum på sajten familjeliv om att vi skaffat en valp och undrade bara andras erfarenheter, tips och trix nu under valptiden... Och inte helt oväntat så tycker många så olika om saker och ting. Fick några bra tips dock, men vissa frågade bara om vad det e för raser och därmed vad vi ska ha hunden till. Jag skrev att vi ska ha det som en familjemedlem och ge den kärlek och all den tid (med allt vad det innebär) som den behöver för att må bra. Men det va fel minsann, har man en hund med schäfer och rottweiler i sig får man tydligen inte ha den som familjehund utan att då vara naiv och dum som kommer sälja hunden inom ett år! Va? Just precis, den måste tydligen användas som brukshund. Den måste jobba, gå i hundskola, stimuleras till max med lydnad, spår, skyddsarbete (svenskskydd eller IPO). Annars blir den ett monster och rent utsagt dum i huvudet och kommer inte att klara av att lyssna och heller inte vara med familjen. Det räcker liksom inte att träna den själv...
Våran hund har även labrador och golden retriwer i sig, men det skulle man helt bortse ifrån...
Jaha... Vad ska man säga?! Finns det inga hundar med dessa raser som är bara familjehundar och aktiveras av familjen själv med massa roliga klurigheter? Nejdå...!
Detta var inte ens vad mitt inlägg handlade om från början... Eller var det ett tips att ta en bebis till skolan med en gång innan den är torr? Fattade inte riktigt...

1 kommentar:

  1. men anne.. har du inte lärt dig att folk är dumma i huvudet? ;) hehe.
    ALLA hundar skall man träna lydnad med, varje dag tills dom dör. typ. det är mest för hundens skull egentligen (och för ens egen också så klart!) vi måste ju träna roky på vissa saker som du inte kommer behöva eftersom han är en terrier och dom är fyllda med enormt mycket energi!

    tänk även på att det är de första veckorna som hunden lär sig allt. vi har varit hårda med roky, typ att han inte får gå ut genom dörren innan vi gett klartecken för det, att han inte får hoppa upp i soffan innan vi sagt att det är okej, att han inte får äta innan vi säger "var så god" osv. man känner sig som en ond människa, men en hund måste ju lyda sin ägare.

    jag tipsar verkligen om att gå en valpkurs där man tränar vardagslydnad, typ gå i koppel och träffa andra hundar.

    vi får träffas med vovvarna! :) hade varit svinroligt!

    SvaraRadera